EU

Eibarrek galdu gabeko hamar partidako bolada onari amaiera eman dio Real Oviedoren aurka 2-1 galdu ondoren

Penaltiz amaierarako minutu gutxi falta zirenean sartutako golak garaipena eman dio etxeko taldeari

Joseba Etxeberriaren taldea oso ondo sartu da partidara, ideiak argi zituela eta aurkariaren ate ingurura arriskuz hurbilduz. Aketxek eman du abisua 17. minutuan, area kanpotik egindako ezkerkada baten bidez. Handik gutxira, Lucak bere erreflexuak atera ditu Oviedoren gola saihesteko, etxeko taldeak sortutako aukera bakarretako batean.

Eibar jaun eta jabe izan da lehen zati osoan, joko konbinatibo bikaina eginez eta partidaren kontrola eramanez. Horrela, eta behin eta berriz saiatu ondoren, Eibarren lehenengoa iritsi da. Bautistak egin du arratsaldeko lehena partidako 42. minutuan, Aketxeren jokaldi bikain baten eta Stoichkoven asistentzia baten ostean.

Bigarren zatiaren ostean, Bautistak aukera paregabea izan du, baina etxeko atezainak Eibarren bigarrena saihestu du. Handik gutxira, Borja Bastonek lehia berdindu du, Lucak defendatutako atean sartu den erremate baten ondorioz.

Berdinketaren ostean, Carlos Tartierek bi taldeentzako abaguneak izan dituen partida hartu du. Real Oviedok aurrerapausoa eman du Lucaren atea arrisku handiagoz zelatatuz. Bestalde, Eibar ez da lehen zatian bezain eroso egon, arriskua sortzea kosta egin baitzaio. Partida amaitzeko bost minutu falta zirenean, epaileak penaltia adierazi du Oviedoren alde eta Colombattok 11 metroetatik gola sartu du.

Porrot honekin, Ligan galdu gabeko hamar partidako boladari amaiera eman dio Eibarrek.