KRONIKA. Eibarrek bolada onean jarraitzen du azken hasperenean puntu bat berreskuratu ostean (2-2)

Armaginek ligako bederatzi partida dituzte galdu gabe

Eibarrek bolada onarekin jarraitzen du ligan Cornellan Espanyolen aurka jokatutako partidako azken hasperenean puntu bat berreskuratu ostean (2-2).
Joseba Etxeberriaren taldeak Ligako bederatzi partida eta Kopako bat ditu galdu gabe. Eibarren azken porrota 5. jardunaldian izan zen, Burgosen aurka. Ordutik bederatzi garaipen eta berdinketa bat lortu ditu.
Talde armagina oso ondo sartu da partidara, ideiak oso argi eta zelai erdian presioa egiteko asmo sendoarekin, lerroak oso elkartuta, eta aurkaria kontraerasoan ezustean harrapatzeko asmoarekin.
Jon Bautistak eman du abisua 3. minutuan, Pachecok gelditu duen ezkerkada baten bidez. 6. minutuan, Bautistak berak bere graziazko egoera erakutsi du eta ezkerrarekin gola sartu du, bere markagailura murriztu ondoren, Aketxeren asistentzia aprobetxatuz.
Bigarren gola sartu du Bautistak 35.ean, Stoichkoven pasea baliatuta, baina VARek bertan behera utzi du, jokoz kanpo zegoelako.
Lucak bere erreflexuak azaleratu ditu 42. minutuan, berdinketa saihesteko, eta denbora gehigarrian iritsi da Espanyolen gola, Puadok egindakoa.
Lehen zatia amaitu baino lehen, Stoichkov area barruan lurrera bota dutela eman du, baina epaileak eta VARek ez dute arau-hausterik egon denik adierazi.
Bigarren zatian, Espanyolek aurrea hartu du markagailuan 55. minutuan, Puadok sartutako penalti bati esker.
Hortik aurrera Eibarrek eraman du partidaren ekimena berdinketaren bila eta aurkariaren areara iritsiera ugari egin ditu. Azken txistura arte fedea galdu gabe, 97. minutuan iritsi da berdinketa: ezkerretik ateratako falta bat buruz errematatu du Sergio Alvarezek, eta baloia, zutoinean jo ondoren, bere atean sartu du etxeko jokalari batek.
Eldarnioa nagusitu da Eibarren espedizioaz eta joan diren zaleez, merezitako berdinketa agoniko eta sufritua lortu baitute.