KRONIKA. Eibarrek ez ditu aukerak aprobetxatu eta kanporatuta geratu da (0-2)

Armaginak nagusi izan dira, baina ezin izan dute kanporaketa gainditu

Eibar igoera lortzeko borrokatik at geratu da, Oviedoren aurka 0-2 galdu baitu, baina ez ditu baliatu izan dituen aukerak.
Tentsio handiko partida bat aurreikusten zen jokoan zegoenaren garrantziagatik, eta hala izan da hasieratik. Emaitzarekin espekulatu beharrean, Eibar partidaren bila atera da, eta hasieratik ekimena eraman du.
Joseba Etxeberriaren mutilek nagusi izaten jarraitu dute bigarren zatian, lasaitasun gehiago emango dien gol baten bila, baina Oviedok sartu du gola minutuan Alemaoren burukada batekin. Partida osoan Ovettarrek atera egin zuten lehen jaurtiketa izan zen.
Hortik aurrera, partida Eibarren bakarrizketa izan da, erasoan buru-belarri aritzera behartuta, finalerako sailkatzeko aukerak itzuliko zizkion gola lortzeko.
Eibar saiatu da Oviedoren aurka, txukun eta pitzadurarik gabe defendatu eta 79. minutuan kanporaketa erabakita utzi duen Sebas Moyanoren golari esker.
Emaitza honek zapuztu egiten ditu Eibarrek denboraldi osoan zehar izan dituen igoera asmoak. Ipuruako zaleek aipamen berezia merezi dute, harmailak bete eta azken minutura arte animatu baitute.